i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Zorgzame klas

Psycho-educatie voor de basisschool

Zorgzame Klasis een psycho-educatief model dat zich richt naar leerlingen van de basisschool (vanaf het vierde leerjaar) waarvan één of meerdere medeleerling(en) 'Read more…

1545

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

EXTRAS WITH THIS PUBLICATION

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: October 15, 2010
  • Book - Softcover
  • Pages: 160
  • ISBN: 9789033482021

Specialist areas

Primary Education,

What makes this book so great?

  1. Met online materiaal
  2. Er zijn downloads beschikbaar bij dit boek. U vindt ze u in de grijze zijbalk rechts

Book reviews

In de aanpak van kinderen met ontwikkelingsstoornissen vormt psycho-educatie een essentieel onderdeel. Meestal denkt men dan aan het informeren van de ouders, de leerkracht en het kind zelf, maar dit boek besteedt aandacht aan een omgevingsfactor die eveneens een grote invloed heeft op het kind: de klasgenoten. (...) Er is ondersteunend een powerpointpresentatie te downloaden. Er worden diverse werkvormen beschreven van informatieoverdracht, diverse ervaringsgerichte oefeningen (...) Op de website zijn ook een aantal werkbladen en een brief voor de ouders beschikbaar. Wie als leerkracht of hulpverlener met kinderen wil werken rond het thema dat onderlinge (ontwikkelings) verschillen geen reden mogen zijn voor negatief gedrag, maar dat we zorgzaam met elkaar kunnen omgaan, vindt in dit boek een sterke leidraad, ruime achtergrondinformatie, aangepast materiaal en werkvormen.

Jannes Baert in Signaal, 2012

Zorgzame Klas is een boeiende tocht (...) Voor CLB-medewerkers die de vraag krijgen een bepaalde stoornis in een klas te komen toelichten, kan dit boek heel wat inzichten en concrete ideeën meegeven.

Kathleen Thienpond in Caleidoscoop jg. 24 nr. 1

Dit boek hoort thuis in elke zorgzame school!

Ruth Vanderswalmen in Logopedie, 2012

About the author

PETER GLORIEUX, maatschappelijk werker, is sinds 1978, zowel professioneel en als ouder, betrokken bij de ADHD problematiek. Hij is auteur van het boek Gevraagd Superouders. Hij is medeoprichter van Zorgzaam Omgaan vzw.

JAN VANTHOMME, logopedist, is reeds 30 jaar werkzaam in een multidisciplinair team voor kinderen en jongeren met gedrag- en leerproblemen. Hij is medeoprichter van Zorgzaam Omgaan vzw, en lid van de Raad van Bestuur van het Centrum ter Bevordering van de Cognitieve Ontwikkeling (www.cebco.be). Hij is mede-auteur van Leren leren met Reflecto (Acco, 2009).

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK