In drie of vier generaties, dus een eeuw tijd, is ‘verder studeren’ geëvolueerd van een privilege voor enkelingen naar gemeengoed voor grote groepen jongeren. 'Read more…

2650

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: October 28, 2015
  • Book - Softcover
  • Edition 1
  • Pages: 112
  • ISBN: 9789462922464

Specialist areas

Methodology

Book reviews

In de geschoolde maatschappij bespreken sociologen Raf Vanderstraeten en Frederik Van der Gucht hoe onderwijs in slechts honderd jaar tijd is geëvolueerd van een voorrecht voor enkelen naar de gewoonste zaak ter wereld. De impact van de onderwijsrevolutie wordt vaak onderschat. Maar onderwijs, zo stellen de auteurs, is niet langer een lijdend maar ook een leidend voorwerp: de groei van het (hoger) onderwijs heeft onze samenleving getransformeerd.

Frédéric Vandermoere in Streven, 2016

About the author

RAF VANDERSTRAETEN is gewoon hoogleraar aan de Vakgroep Sociologie van de Universiteit Gent. Voorheen werkte hij aan de universiteiten van Utrecht, Bielefeld, Rijsel, Helsinki, Leuven en Antwerpen.

FREDERIK VAN DER GUCHT, als socioloog afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen, werkte aan de Universiteit Gent en de Katholieke Universiteit van São Paulo. Aan de Universiteit Gent finaliseert hij een doctoraatsproefschrift, o.m. over rekruteringsongelijkheden in het hoger onderwijs in België.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK