i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Ontmoetingen in psychotherapie

Interactionele vormgeving in 31 praktijkverhalen

In dit boek gunnen psychotherapeuten de lezer een kijkje in hun praktijkruimte. Wat maken ze mee met cliënten? Wat gaat er in hen om? Waarom doen ze bepaalde 'Read more…

3275

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: March 20, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 192
  • ISBN: 9789033488252

Specialist areas

General Psychology, Psychotherapy

Book reviews

De lezer krijgt een makkelijk te behappen overzicht van wat deze therapievorm te bieden heeft, zoals een open kijk op de beste manier om elk individueel probleem aan te pakken, zonder dogma of taboe. De menselijke verhalen die de rode draad doorheen het boek vormen, zorgen ervoor dat niet alleen professionals geboeid blijven doorlezen.

Psyche & Brein 4, 2012

De casussen zijn realistisch en herkenbaar omschreven, met ruimte voor successen, maar ook met ruimte voor twijfels en mislukkingen. (...) Een meerwaarde vind ik daarnaast, dat de praktijkvoorbeelden aangereikt werden door verschillende therapeuten, zodat je als lezer voor een deel zicht kan krijgen op hun eigenheid en eigen manier van werken. Ook voor mensen die weinig of niks met therapie te maken hebben, kan dit een interessant boek zijn. Je wordt niet overdonderd door theoretische bagage, maar kan op een transparante manier zicht krijgen op wat therapie zou kunnen zijn, welke thema's aan bod kunnen komen en voor welke problemen therapie passend kan zijn.

Eef Van Hoof (Monnikenheide) in Tijdschrift voor Welzijnswerk, jg. 37 nr. 331,2013

Ontmoetingen in psychotherapie is geen losse bundeling van praktijkervaringen, maar is een theoretisch gefundeerd boek dat zich richt op een integrale en integratieve psychotherapie. Het oorspronkelijke doelpubliek is therapeuten van alle mogelijke strekkingen, maar is ook vlot leesbaar voor mnsen die zich gewoonweg interesseren in psychologie.

Shari De Baets (KU Leuven)

Bij het lezen van dit boek werd ik mij opnieuw bewust van twee thema's die in de opleidingen in de psychiatrie en de psychotherapie nogal eens onderbelicht blijven: de ontwikkeling van historisch besef en het rekening houden met de aspecifieke therapiefactoren. Dit zijn in ieder geval voor mij belangrijke redenen om dit boek ter lezing aan te bevelen: aan docenten en hun opleidingen, als een overdenking in boekvorm om geïnspireerd te blijven en om andere therapeuten te inspireren, te verrijken en te ondersteunen.

Henri De Berk in Tijdschrift voor Psychiatrie 55, 2013

About the author

ERIKA RAU is psychotherapeute. Ze volgde de opleiding Interactionele Vormgeving aan de Educatieve Academie en startte een eigen praktijk in Brussel. Daarbij specialiseerde ze zich in de behandeling van depressie en in het bevorderen van persoonlijke groei en zingeving.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK