Awarded

Mindfulness bij borstkanker

Gids tijdens en na je behandeling

Tegenwoordig loopt ongeveer één op acht vrouwen het risico ooit in haar leven borstkanker te ontwikkelen. Wanneer je ermee geconfronteerd wordt, komt 'Read more…

2250

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

EXTRAS WITH THIS PUBLICATION

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: October 11, 2011
  • Book - Softcover
  • Pages: 184
  • ISBN: 9789033485831

What makes this book so great?

  1. Vzw Think-Pink reikte in 2012 de “Pink Panther Award” uit aan Nathalie Cardinaels omdat zij zich met het schrijven van dit boek op een bijzondere manier heeft ingezet voor de strijd tegen borstkanker in België.
  2. Er zijn downloads beschikbaar bij dit boek. U vindt ze u in de grijze zijbalk rechts

Book reviews

Alles wat je wilde weten over het omgaan met borstkanker maar niet durfde vragen, of gewoon vergat te vragen door je ‘chemokop’: je vindt het in dit naslagwerk. Volledig, correct en aan de hand van een aangenaam empathisch taalgebruik, inclusief handige tips voor doorverwijzing. Een onmisbare gids voor alle lotgenoten.

Kristien Van den Bon (auteur Borstkanker en boezemblues), Maczima 2012

Met het nieuwe boek Mindfulness bij borstkanker heeft klinisch psychologe Nathalie Cardinaels zo veel mogelijk antwoorden proberen te formuleren op de vele vragen die zich stellen wanneer je met borstkanker wordt geconfronteerd. Het boek is gebaseerd op de vele ervaringen van begeleidingen en behandelingen tijdens en na borstkanker. Er wordt hierbij ook aandacht geschonken aan nog te doorbreken taboes zoals borstkanker bij mannen of intimiteit en seksualiteit na borstkanker. Er worden tips aangereikt aan de persoon met borstkanker én aan de omgeving, waaronder dierbare naasten maar bijvoorbeeld ook de werkgever en huisarts. Naast een praktische gids tijdens en na de behandelingen, wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan het emotionele aspect van de ziekte, met behulp van mindfulness. Mindfulness bij borstkanker staat hierbij voor het vinden van rust in de onrust, het leren omgaan met heftige ervaringen in plaats van er bang voor weg te vluchten. Je leert je leven terug in handen te nemen ondanks heftige gedachten en emoties en je leert loslaten wanneer dat nodig is.

Think-Pink, 2012

About the author

NATHALIE CARDINAELS is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut, mindfulness- en compassietrainer. Ze heeft jarenlang gewerkt met mensen met kanker in een algemeen ziekenhuis en is nu psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij een tweedelijns gespecialiseerde GGZ-instelling in Nederland die zich richt op de behandeling van burn-out, medisch onverklaarde klachten, angst en depressie. Daarnaast coördineert ze psychologenpraktijk De Meiboom en trainingsbureau Mild & Mindful in Hasselt.

Eerder publiceerde ze bij Acco Mindfulness bij borstkanker, dat bekroond werd met de Pink Panther Award en vertaald naar het Frans. Ze schreef ook Omgaan met kanker en Burn-out bij hulpverleners. Op haar blog Vrije vogel in drukke tijden geeft ze psychologisch advies voor meer vrijheid en blijheid in het dagelijkse drukke leven.

Voor meer informatie:
www.drukketijden.com
www.mildenmindful.be
www.de-meiboom.be

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK