Aan het woord zijn 17 therapeuten die allen een verhaal vertellen over zichzelf en hun beroep.

Therapeuten Verhalen

Wie is de psychotherapeut? Die vraag staat in dit boek centraal.

Aan het woord zijn 17 therapeuten die allen een verhaal vertellen over zichzelf en hun 'Read more…

2395

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: December 1, 2020
  • Book - Softcover
  • Pages: 224
  • ISBN: 9789463799256

Recommended for

Therapeuten, psychologen, studenten in opleiding

Specialist areas

Psychotherapy

Book reviews

Het is een boek met verhalen van ervaren therapeuten uit verschillende stromingen. Ze vertellen over het begin van hun carrière, over hoe ze het ervaren om therapeut te zijn, over cliënten die hun altijd bijblijven, over hoe zij mensen helpen en soms niet kunnen helpen... Over de schoonheid en de worstelingen van ons beroep. In het laatste hoofdstuk reflecteert Peter Rober op de verschillende verhalen. Hij deelt zelf ook enkele persoonlijke verhalen en probeert een soort samenvattend antwoord te vinden op de vraag: wie is de psychotherapeut?

Psychopraat, 2021

De getuigenissen maken je deelgenoot van de uiteenlopende leerrijke, verrijkende, ontroerende of aangrijpende ervaringen die deze therapeuten te beurt vielen en hen als zorgprofessional én als mens veranderden. In het laatste hoofdstuk reflecteert Peter Robert zelf op de verhalen en deelt hij eigen ervaringen. Een intrigerend boek, dat meteen nog eens duidelijk maakt dat ‘de’ therapeut niet bestaat.

Knack Bodytalk, 2021

About the author

Peter Rober wilde eigenlijk profvoetballer worden, maar een schrijnend gebrek aan voetbaltalent duwde hem in de richting van de studie Klinische Psychologie. Omdat hij niet toegelaten werd tot de opleiding tot psychodynamisch psychotherapeut, besloot hij dan maar om relatie- en gezinstherapeut te worden. Achteraf bekeken is hij heel blij met die keuze. Het lot heeft hem in de juiste richting geduwd, vindt hij nu. Later werd hij hoogleraar aan de KU Leuven.

Gert Storms arriveerde in 1978 in het Psychologisch Instituut (KU Leuven) om er te studeren en is er nooit weggeraakt. Het is een groot geheim dat hij klinisch psycholoog van opleiding is. Na een doctoraat in de mathematische psychologie werd hij experimenteel psycholoog en verdiepte hij zich in de cognitieve psychologie. Hij werd al snel hoogleraar.

Met medewerking van
Jaak Beckers - Marijke Bisschop - Jozef Corveleyn - Luc Declercq Dirk De Wachter - Manu Keirse - Mia Leijssen - Germain Lietaer Maureen Luyens - Edel Maex - Werner Matthys - Guido Pieters Sien Schraepen - Edith Tilmans-Ostyn - Greet Vanaerschot - Justine van Lawick - Paul Verhaeghe

 

 

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK