i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Wetenschappers in actie

Een publiek-sociologische benadering

De academici die in dit boek aan het woord komen, verlaten de ivoren toren en verkennen de wereld van de publieke sociologie. Ze reflecteren over die dingen 'Read more…

2420

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: Acco Uitgeverij
  • Published: September 18, 2018
  • Book - Softcover
  • Edition 1
  • Pages: 176
  • ISBN: 9789463446808

Specialist areas

Sociology

Book reviews

Er is niet veel reflectie op de eigen onderzoekspraktijken in Vlaanderen. Dit is het eerste boek over publieke sociologie in het Nederlandse taalgebied. De onderzoekers presenteren zich als Antwerpse school, maar de reflectie op de eigenheid van die Antwerpse school maakt het boek interessant voor een veel ruimer publiek.

Raf Vanderstraeten - Universiteit Gent, Centrum voor Sociale Theorie

Dit boek is een erg welkome bijdrage in de discussie over de maatschappelijke rol van wetenschappers. Het is een uitnodiging om de praktijk van de publieke sociologie heruit te vinden. Dit is erg relevant binnen de thematiek van sociale én ecologische rechtvaardigheid.

Barbara Van Dyck - Onderzoekster en activiste

Het is lovenswaardig dat de auteurs zich over hun wetenschappelijke en maatschappelijke rol bezinnen en hun inzichten te boek stellen. Andere onderzoekers kunnen uit hun ervaringen leren, evenals studenten en de publieken die de auteurs door hun onderzoek willen aanspreken en betrekken.

Michiel Van Oudheusden - SCK en KU Leuven, Centrum voor Sociologisch Onderzoek

About the author

Met bijdragen van Anne Bergmans, Didier Boost, Dries Coertjens, Pieter Cools, Ann Crabbé, Anika Depraetere, Dries Dingenen, Koen Hermans, Ilse Loots, Bert Morrens, Peter Raeymaeckers, Thomas Swerts, Ewoud Vandepitte, Frédéric Vandermoere, Marlies Verhaegen en Gert Verschraegen.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK