Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie

De dood van een dierbare, partners die scheiden, problemen met je fysieke gezondheid of mentale veerkracht, ontslagen worden… Verlies en rouw zijn eigen 'Read more…

4190

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

EXTRAS WITH THIS PUBLICATION

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: March 7, 2018
  • Book - Softcover
  • Pages: 392
  • ISBN: 9789463442428

Specialist areas

Psychotherapy

What makes this book so great?

- biedt een uitgebreid repertorium van therapeutische vaardigheden en methodieken om de rouwende beter te kunnen bijstaan


- met bijdragen van experts uit Vlaanderen en Nederland


Book reviews

Ruimte maken voor rouw en verlies in therapie is een must have voor elke therapeut en rouwconsulent, die hiermee zijn repertorium van vaardigheden en methodieken kan uitbreiden om de rouwende beter te kunnen bijstaan.

 https://www.in-de-wolken.nl/webshop/artikel/9789463442428/ruimte-maken-voor-verlies-en-rouw-in-therapie

Bij rouw denken we spontaan aan het overlijden van een dierbare, maar we kunnen nog heel wat meer betekenisvolle dingen kwijtspelen in het leuven: lichamelijke of geestelijke gezondheid, een goede job of positie, een huwelijk of vriendschap... In het boek 'Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie' zijn verschillende aspecten van rouwtherapie gebundeld. Aan de hand van concrete casussen vinden professionals in dit boek een uitgebreid spectrum van rouwbehandeling terug.

Katia Belloy in Artsenkrant

Dit boek laat een nieuwe benadering zien, gebaseerd op de nieuwste inzichten over rouw en verlies. Er wordt ruimte gemaakt voor rouw en verlies door het verlies een volwaardige plaats te geven in de nieuwe identiteit of het levensverhaal van de rouwende. In dit boek delen ervaren therapeuten praktijkgerichte technieken en interventies voor de rouw- en verliestherapie. Die kunnen ook waardevol zijn om tijdens een therapie met een andere aanmeldingsklacht ruimte te maken voor de impact van rouw en verlies op die klacht.

CM, 2021

About the author

GERD CLAES is gestalttherapeut, rouwtherapeut en oprichtster van De Kanteling, een therapeutische groepspraktijk voor rouw, verlies en veerkracht. Haar expertise ligt in de begeleiding van personen en gezinnen die in hun leven geconfronteerd worden met (verstandelijke) beperkingen. Ze geeft lezingen, vorming en opleiding.

JOHAN MAES is psychotherapeut, rouwtherapeut en coördinator van het postgraduaat Verlies- en rouwconsulent van de Arteveldehogeschool. Hij is auteur van meerdere boeken over rouw, rouwbegeleiding en -therapie.

HARRIËTTE MODDERMAN is psychosociaal therapeut en is gespecialiseerd in rouw en trauma. In de stichting Maatwerk-Lifestream begeleidt ze jongeren die op rouw en trauma vastlopen. Ze heeft meerdere boeken over rouw en rouwbegeleiding op haar naam.

[Met bijdrage van]
Paul Boelen, Anke Bonnewyn, Nathalie Cardinaels, Freek Dhooghe, Riet Fiddelaars-Jaspers, Eveline Goethals, An Hooghe, Christine Janssens, Katrien Lagrou, Lieven Migerode, Herman de Mönnink, Hanneke Muthert, Robert Neimeyer, Annelies Onderwaater, Peter Rober, Tineke Rodenburg, Lies Scaut, Ilse Smets, Erik de Soir, Mariken Spuij, Nele Stinckens, Jakob van Wielink, e.a.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK