i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Kleuters die nét iets meer kunnen

Meer dan 400 tips voor kleuters met ontwikkelingsvoorsprong

Als kleuterleider, opvoeder of ouder aan de slag gaan met een kind met een ontwikkelingsvoorsprong is een boeiende uitdaging. Zo’n kleuter kan nét iets 'Read more…

2575

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: Acco Uitgeverij
  • Published: June 2, 2017
  • Book - Softcover
  • Edition 1
  • Pages: 232
  • ISBN: 9789463441230

Specialist areas

Nursery Education

What makes this book so great?

– differentiatie: aangepaste aanpak voor kleuters met ontwikkelingsvoorsprong
– meer dan 400 tips en voorbeelden
– sluit aan bij de leerdoelen in het kleuteronderwijs
– taboedoorbrekend

 

Book reviews

Het nieuwe boek ‘Kleuters die net iets meer kunnen; meer dan 400 tips voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong’ beschrijft hoe je een ontwikkelingsvoorsprong bij een kind kunt herkennen en geeft heel veel praktische mogelijkheden voor differentiatie in de kleuterklas.

Nieuwe maan. Prakijk voor kind en gezin

Een zeer praktisch handboek voor een ieder die snakt naar handreikingen voor die leerling voor wie het steeds ietsjes meer mag zijn. Een absolute aanrader!

HJK, 2017

Het is dus een uitgebreid naslagwerk om af en toe eens open te slaan als je jouw eigen kind of een leerling in je klas iets nieuws en verrassends wil aanbieden. Het boek is dan ook zeker de moeite waard om in onze eigen ‘minibibliotheek’ voor ouders neer te zetten in de praktijkruimte!

Nieuwe Maan, 2017

De toon is positief en bemoedigend. Deze kinderen behoeven aandacht en erkenning, de uitkomst is voor een groot deel afhankelijk van de creativiteit van de leerkracht of opvoeder. Aantrekkelijk voorzien van illustraties en foto's in kleur.

NBD Biblion

De voorbeelden nodigen kinderen zeker uit om te experimenteren en oplossingsgericht te denken, precies wat slimme kleuters graag doen! Alle voorbeelden zijn ruimschoots geïllustreerd en verduidelijkt met mooie foto’s. Dit boek voldoet aan een behoefte aan praktische inspiratie aangaande het onderwijs aan slimme kleuters en kan mijns inziens niet ontbreken in de kast van ieder kleuterleerkracht!

Choochem

We reiken op een eenvoudige manier handvatten aan om op een positieve, empathische weg kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong beter te begrijpen.

Talent, september 2018

About the author

Ann Meersman is leerkracht en heeft meer dan twintig jaar ervaring in het opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij runt reeds 13 jaar het nationaal secretariaat van vzw Bekina. Ann is voorzitster van de werkgroep didactiek binnen die vereniging. Haar grootste missie is om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong via gepaste activiteiten en differentiatie gelukkig te zien opgroeien.

Kristin Stroobandt is kleuterleidster. Een van haar stokpaardjes is om ook aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong verrijkende materialen en activiteiten aan te bieden. Zij is ook actief binnen de werkgroep didactiek van Bekina.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK