Naar een herstelondersteunende verslavingszorg

Praktijk en beleid

Herstel staat de afgelopen jaren steeds meer centraal als doelstelling van verslavingszorg en –preventie. In het buitenland groeide de ‘herstelbeweging’ 'Read more…

3605

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

Request teacher copy

Request press copy

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: August 28, 2017
  • Book - Softcover
  • Edition 1
  • Pages: 296
  • ISBN: 9789463441094

About the author

Professor Wouter Vanderplasschen is orthopedagoog en licentiaat in de pedagogische wetenschappen. Hij is hoofddocent orthopedagogiek bij de vakgroep Orthopedagogiek aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek is vooral gericht op herstel en verslaving en interventies en methoden die bijdragen aan herstel. Hij is auteur van verscheidene internationale wetenschappelijke publicaties over verslaving en gerelateerde problemen, met specifieke expertise op het vlak van case management.

Professor Freya Vander Laenen is maatschappelijk werker en licentiaat in de criminologische wetenschappen. Ze is hoofddocent criminologie in de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Universiteit Gent en is lid van de onderzoeksgroep Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP). Haar onderzoek is vooral gericht op drugbeleid en op kwetsbare personen die in contact komen met politie en justitie.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK