Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt 'Read more…

ProductDetails

  • Pages: 342
  • ISBN: 9789462927582

About the author

Stefaan De Henauw is arts, epidemioloog en voedingsdeskundige. Hij is als hoogleraar Voeding en volksgezondheid verbonden aan de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde van de Universiteit Gent en is ook deeltijds lector bij de bacheloropleiding in de Voedings- en Dieetkunde aan de Hogeschool Gent.


Vicky De Preter is bio-ingenieur van opleiding met een doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen (focus op effecten van pre- en probiotica op colonmetabolisme). Ze is verbonden aan de University College Leuven-Limburg als lector-onderzoeker en is gastdocent aan de KU Leuven en geaffilieerd onderzoeker van de groep Translationeel Onderzoek van Gastro-enterologische Aandoeningen (TARGID, KU Leuven).


Christophe Matthys is bio-ingenieur van opleiding met een doctoraat in de medische wetenschappen (focus op het voedingspatroon van adolescenten). Hij is al twintig jaar werkzaam in het brede domein van voeding en heeft voor verschillende nationale en internationale instanties gewerkt. Hij is deeltijds docent aan de KU Leuven en deeltijds wetenschappelijk coördinator Competentie Centrum Klinische Voeding, UZ Leuven. Zijn onderzoek focust op micronutriënten in specifieke populaties.

Ann Meulemans is master in de biomedische wetenschappen met een doctoraat en aggregaat in de medische wetenschappen. Ze is coördinator Klinische voeding binnen UZ Leuven. Ze is ook als gastprofessor Voedingsleer verbonden aan de University College Leuven-Limburg en is deeltijds aangesteld aan de KU Leuven en betrokken als docent binnen de minor Voeding.

Erika Vanhauwaert behaalde een diploma van professionele bachelor voedings- en dieetkunde en is master in de voedings- en dieetleer van opleiding. Ze is al twintig jaar actief op het vlak van gezondheidsbevordering en voeding. Ze is verbonden aan de University College Leuven-Limburg als teamleider van de expertisecel Healthy Living, die aanpraktijkgericht onderzoek en dienstverlening doet. Daarnaast is ze geaffilieerd praktijkonderzoeker aan de KU Leuven afdeling Klinische en Experimentele Endocrinologie, met een focus op evidence-based praktijk dieetbehandelingsrichtlijnen.

Kathleen Van Landeghem behaalde een diploma van professionele bachelor in farmaceutische en biologische technieken en van master in de voedings- en dieetkunde. Ze werkt als lector in de opleiding professionele bachelor Voedings- en dieetkunde aan Odisee.


Marleen Van Loo is diëtiste en master in de voedings- en dieetkunde, docente en opleidingsmanager van de professionele bachelor in de Voedings- en dieetkunde aan Thomas More. Zij is lector voedingsleer en toegepaste voedingsleer, eerst in de opleiding Verpleegkunde en later ook in de opleiding Voedings- en Dieetkunde.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK