Over (de zin van) het onderzoeksproces in de kunsten

Onderzoek in de kunsten

Het hoe en waarom van een artistiek onderzoeksproces

Dit handboek wil ontwerpers en kunstenaars inspireren die een onderzoek in de kunsten willen starten. Een onderzoek in de kunsten is niet iets dat je van 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: March 31, 2015
  • Book - Softcover
  • Pages: 176
  • ISBN: 9789462920842

Specialist areas

Art

What makes this book so great?

1. Het eerste boek in het Nederlandse taalgebied dat uitlegt wat onderozek in de kunsten is en hoe dit zinvol kan zijn

2. Geschreven vanuit de eigen ervaringen en niet vanuit een theoretische discipline

About the author

Prof. Dr. Bert Willems behaalde zijn doctoraat in psychologische en pedagogische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Als docent is hij verbonden aan Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt (PXL-MAD) waar hij mede verantwoordelijk is voor het onderzoeksbeleid. Hiervoor vertrekt hij steeds vanuit een cognitieve kijk op het ontwerpproces en de interessante wisselwerking tussen cultuur en economie waar vele ontwerpers en kunstenaars zich graag op beroepen om te komen tot nieuw werk.

Dr. Karen Wuytens behaalde in 2014 haar doctoraat in de kunsten aan de Universiteit Hasselt omtrent de diversiteit binnen ontwerpprocessen van verschillende ontwerpers. Ze ontwikkelde een ontwerpmodel dat ontwerpers de mogelijkheid biedt te reflecteren over hun ontwerpproces. Verder is ze als docent betrokken in de opleiding beeldende kunst (atelier ‘Object & Jewellery’, PXL-MAD) en vormt ze samen met Jan Kuppers het ontwerpbureau kuppers&wuytens.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK