i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK
Bestseller

Identificeert de meest invloedrijke spelers en hun bijdrage aan de huidige omgang met diversiteit in de stad Antwerpen

Migratie en de Metropool

1964-2013

Vijftig jaar migratie heeft Antwerpen tot een stad van meerdere minderheden gemaakt. De Metropool is vandaag een thuishaven voor nieuwkomers uit de ganse 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: September 17, 2014
  • Book - Softcover
  • Pages: 314
  • ISBN: 9789033498091

What makes this book so great?

  • Aan de hand van het verhaal over Antwerpen krijgt de lezer inzicht in de verschillende aspecten en de geschiedenis van de migratie in ons land

Book reviews

Nicolas Van Puymbroeck laat met deze publicatie een erg knap staaltje van wetenschappelijk onderzoek zien. [...] Aan de hand van een opdeling in vijf logische periodes van telkens 10 jaar beschrijft hij de omgang met diversiteit in de stad Antwerpen aan de hand van voorzieningen door tal van spelers: het stadsbestuur en stedelijke diensten, de patronaten, hulpverleningsorganisaties, zelforganisaties en de integratiesector. Mooi is dat, hoewel de nadruk ligt op de lokale interactie tussen de verschillende maatschappelijke actoren in Antwerpen, het bredere kader niet uit het oof wordt verloren.

Katrijn D'hamers in Volkskunde, 2015

About the author

Nicolas Van Puymbroeck is socioloog en filosoof van opleiding. Met de steun van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek bereidt hij aan de Universiteit Antwerpen een doctoraal proefschrift voor over migratie en stedelijk burgerschap. Met dit boek schreef hij een deel collectieve geschiedenis neer over de omgang met diversiteit in de Antwerpse metropool.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK