Een omvattend overzicht van de Belgische wapenhandel

Belgische wapenhandel

Een politiek, economisch en ethisch hangijzer

Regelmatig duiken er beelden op van Belgische wapens in conflictgebieden. Velen vragen zich af hoe die daar terecht gekomen zijn. Controle op de handel 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: October 20, 2014
  • Book - Softcover
  • Pages: 192
  • ISBN: 9789033498015

Specialist areas

Sociology

What makes this book so great?

1. Schetst een totaalbeeld van de Belgische wapenhandel tot op vandaag


2. Boordevol feiten en cijfers

About the author

Tomas Baum is directeur van het Vlaams Vredesinstituut. Hij studeerde wijsbegeerte, toegepaste ethiek en internationale betrekkingen. Als directeur en onderzoekscoördinator van het Vredesinstituut vertaalt hij het onderzoek van het instituut naar verschillende beleidsniveaus en het maatschappelijk debat.

Sara Depauw is onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut. Zij studeerde politieke en sociale wetenschappen en heeft een European Master in Human Rights and Democratisation. Binnen het Vredesinstituut verricht zij onderzoek over het juridische kader van handel in strategische goederen en het exportcontrolebeleid in Vlaanderen.

Nils Duquet is onderzoeker bij het Vlaams Vredesinsinstituut. Hij studeerde sociologie en politieke wetenschappen. Binnen het Vredesinstituut werkt hij onder meer over de productie en handel in strategische goederen, exportcontrolebeleid en de vuurwapenproblematiek.

Het Vlaams Vredesinstituut is een onafhankelijk instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement.
www.vlaamsvredesinstituut.eu

In the media

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK