De Naakte Therapeut (E-book)

Dit boek gunt de lezer een blik achter de schermen van de psychotherapie.
- Wat is daar dan te zien, achter die schermen?
- Een naakte therapeut.
- Een na 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: March 25, 2014
  • Pages: 280
  • ISBN: 9789033496530
  • Drm: Geen DRMi

Book reviews

Het algemeen publiek kan dit boek doorlezen om misschen voor de eerste keer kennis te maken met een genuanceerd verhaal over psychische problemen, hulpverlening en de wereld van de geestelijke gezondheidszorg. Voor professionals kan het een verademing zijn om een openhartig verhaal van een 'fictieve' collega te horen. (...) In conclusie blijft De naakte therapeut ook tien jaar na datum nog relevant en staat de heruitgave garant voor een boeiende en verrijkende leeservaring.

Tom Van Daele (www.vandaeletom.be of www.ppw.kuleuven.be), 2013

Hoewel we in de eerste plaats geconfronteerd worden met een therapeut die zijn werk naar behoren tracht te doen (...) lijkt deze zijn boek toch te gebruiken als voertuig voor een genuanceerde kritiek van de hedendaagse psychotherapie: (...) Toenemende medicalisering, de doorde binnenkort verwachte Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders (DSM-5) aangemoedigde classificatie van mensen en het inpassen van de psychotherapie in het economische model met behandelprotocollen en tijdsdruk.

Johan Cluyts in De Leeswolf 4, 2013

Niet alleen geschikt voor vakmensen, maar voor iedereen met interesse in de psychotherapie.

NBD Biblion

About the author

PETER ROBER studeerde klinische psychologie aan de KU Leuven en specialiseerde zich later in de relatie- en gezinstherapie. Hij is als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven, en werkt als gezinstherapeut in Context (UPC KU Leuven).
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK