Omgaan met kanker

Een emotionele handleiding voor mensen met kanker en hun omgeving

Je leeft je leven en plots word je door een diagnose als kanker helemaal onderuit gehaald. Hoe je het ook draait of keert, je leven verandert grondig. 'Read more…

2760

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: April 10, 2014
  • Book - Softcover
  • Pages: 168
  • ISBN: 9789033495427

What makes this book so great?

  1. Kan je omgaan met kanker en hoe doe je dat?
  2. (H)erkenning en advies op basis van praktijkervaring en 51 unieke getuigenissen uit Vlaanderen en Nederland

Book reviews

Ik vind dit één van de beste boeken over dit onderwerp dat ik de laatste jaren heb gelezen. Vrijwel alles komt aan bod, omkranst met getuigenissen van lotgenoten. Helder en begrijpelijk taalgebruik, een boek dat je uitstekend kan helpen om met je kanker om te gaan.

Frans Joor in Waterstanden, 2014

Een prettig leesbaar boek dat vele verschillende aspecten van kanker, zowel praktische als emotionele, onder de loep neemt. Met persoonlijke getuigenissen, leestips en extra aandacht voor mindfulness

Leven, Vlaamse Liga tegen Kanker, 2014

Omgaan met kanker van de Vlaamse psychologe Nathalie Cardinaels is een onmisbaar basisboek voor wie de diagnose kanker te verwerken krijgt. Cardinaels zet niet alleen medische en zakelijke info op een rijtje, maar geeft gevarieerd, kernachtig advies bij alles wat je als kankerpatiënt kunt meemaken. (...) Met getuigenissen zonder overdreven sentiment.

Psyche & Brein, 2014

About the author

NATHALIE CARDINAELS is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut, mindfulness- en compassietrainer. Ze heeft jarenlang gewerkt met mensen met kanker in een algemeen ziekenhuis en is nu psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij een tweedelijns gespecialiseerde GGZ-instelling in Nederland die zich richt op de behandeling van burn-out, medisch onverklaarde klachten, angst en depressie. Daarnaast coördineert ze psychologenpraktijk De Meiboom en trainingsbureau Mild & Mindful in Hasselt.

Eerder publiceerde ze bij Acco Mindfulness bij borstkanker, dat bekroond werd met de Pink Panther Award en vertaald naar het Frans. Ze schreef ook Omgaan met kanker en Burn-out bij hulpverleners. Op haar blog Vrije vogel in drukke tijden geeft ze psychologisch advies voor meer vrijheid en blijheid in het dagelijkse drukke leven.

Voor meer informatie:
www.drukketijden.com
www.mildenmindful.be
www.de-meiboom.be

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK