i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Innoverende ideeën over HR doorvertaald naar de social profit- en publieke sector

Sturen en stuwen

101 vragen over HRM in Social Profit

Kan ik een verhaal vertellen uit mijn organisatie die de missie en visie illustreert?

Wie binnen onze organisatie volgt de output en outcome op?

Welke leidinggevende 'Read more…

2060

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

EXTRAS WITH THIS PUBLICATION

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: March 4, 2014
  • Book - Softcover
  • Pages: 240
  • ISBN: 9789033495373

Specialist areas

What makes this book so great?

  1. Combineert een zeer brede kijk op HRM met een praktisch nut
  2. Verbindt kennis uit diverse expertisedomeinen en diverse sectoren tot één congruent geheel
  3. Er zijn downloads beschikbaar bij dit boek. U vindt ze u in de grijze zijbalk rechts

Book reviews

Geldt de essentie van HRM niet voor om het even welke sector? Ongetwijfeld wel, maar de context zorgt voor specifieke benaderingen. Dat geldt bij uitstek voor de social profit, waar de personeelskosten vaak oplopen tot 80% en zelfs 90% van het totale budget. (…) Als rode draad neemt de auteur 101 vragen over HRM, waarvan de meeste in om het even welke organisatie gesteld worden. Selectie, feedback, vertrouwen, flexibiliteit, ontwikkeling. (…) De auteur slaagt erin een basis aan te reiken, gelardeerd met de nodige reële voorbeelden.

Luc De Decker, HRSquare, 2014

Dit boek is in de eerste plaats een uitgebreid handboek, waarin het volledige veld van personeelsbeleid in kaart wordt gebracht. (...) Het boek is zowel bruikbaar als een eerste kennismaking met HRM, maar ook als naslagwerk voor wie reeds jaren rond personeel- en organisatiebeheer werkt. De 101 vragen, die aan het einde van elk hoofdstuk als een spiegel worden voorgehouden, maken van dit boek ook een 'werkboek': men kan er actief mee aan de slag om stapsgewijs in de eigen organisatie te werken aan HRM. De overzichtelijke structuur draagt hier toe bij. (...) Sturen en Stuwen is ook zeer toegankelijk geschreven, met de nodige tips en inbreng van de auteur (...). De talrijke voorbeelden zijn een meerwaarde om de uitgangspunten van de auteur tastbaar te maken, afkomstig uit zeer uiteenlopende organisaties wat het boek breed herkenbaar maakt. (...) Kortom, 'De sturende stuwers' is vanaf heden dus niet alleen meer een potentiële Suske & Wiske titel, maar ook een perfecte slogan voor de HR-dienst binnen elke (social profit) organisatie!

Martijn Wauters, personeelsdirecteur van het lokaal bestuur, 2014

About the author

TOM VANDOOREN is medeoprichter en zaakvoerder van Quest-it, een HRM-consulting groep gericht op social profit. Voordien was hij directeur medewerkers & organisatie in een Centrum Algemeen Welzijnswerk
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK