i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

Superdiversiteit

Hoe migratie onze samenleving verandert

De 21ste eeuw wordt een eeuw van superdiversiteit. De etnisch-culturele diversiteit in Europa neemt verder toe, ook al proberen regeringen verdere migratie 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: September 5, 2013
  • Book - Softcover
  • Pages: 216
  • ISBN: 9789033493362

Book reviews

De Vlaamse socioloog Dirk Geldof schreef een inspirerend boek . Hij mijdt daarbij symbooldossiers zoals het debat over hoofddoeken of handenschudden, en kijkt naar de onderliggende ontwikkelingen. (...) Het is een welkome bouwsteen om te komen tot multiculturaliteit 2.0.

Jan Steyaert (Master sociaal werk, Universiteit Antwerpen) in Zorg+Welzijn, 2013

Superdiversiteit is een boeiende zoektocht geworden. De heldere en toch genuanceerde formuleringen maakt dat dit boek meer is dan voer voor uitsluitend sociologen; het richt zich naar een ruim publiek waarbij de auteur zeker ook zijn studenten voor ogen zal hebben gehad. De sterkte van het boek heeft ook te maken met de achtergrond van de auteur die niet alleen kan terugvallen op zijn sociologische kennis, maar ook op zijn politieke ervaringen als (...) OCMW-raadslid in Antwerpen. Het combineren van die sociologische groothoeklens met het vergrootglas op Antwerpen maakt het universele thema specifiek en omgekeerd.

Walter Lotens (www.KifKif.be), 2014

Superdiversiteit is een boek dat mij bijzonder heeft geraakt . De laatste jaren overheerst het scepticisme over het samenleven in diversiteit. Maar er is geen weg terug en het denkkader dat Geldof aanreikt, is bruikbaar . Hij erkent de realiteit van uitsluiting en zoekt aanknopingspunten voor een betere toekomst. Steden zijn inderdaad de labo's waarin de nieuwe samenleving vorm krijgt. Het is belangrijk die rol te erkennen en de staden door een opdracht en middelen toe te geven. Een hoopvolle verademing.

Johan Vangenechten in De Leeswolf

About the author

DIRK GELDOF is lector Sociologie en onderzoeker aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HUBrussel) en doceert Diversiteit, armoede & stad in de opleiding Sociaal Werk aan de Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen. Hij publiceerde bij Acco eerder al Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK