Gehoord worden

Omgaan met slechthorendheid

Wat betekent slecht horen in het dagelijks leven van mensen met gehoorproblemen? Wat betekent het voor hun omgeving? Wat gaat slechthorenden goed af en 'Read more…

3375

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: March 26, 2013
  • Book - Softcover
  • Pages: 232
  • ISBN: 9789033492235

Book reviews

In dit boek komt zowel de theorie als de praktijk aan bod en geeft de auteur veel praktische tips, zowel voor de slechthorenden zelf als voor de mensen uit de omgeving. Het boek is daarom bruikbaar voor een ieder die te maken heeft met gehoorproblemen en een absolute aanrader voor iedereen die omgaat met een slechthorende, van jong tot oud.

Leo De Raeve op ONICI

De beschrijving is helder en heeft de juiste diepgang : niet te oppervlakking, ook niet nodeloos technisch. Zeer aantrekkelijk zijn de vele fragmenten waarin slechthorenden van alle leeftijden en met diverse aandoeningen hun eigen verhaal vertellen. (...) Een absolute aanrader voor iedereen die een slechthorende in zijn familie- of kennissenkring heeft of die professioneel met slechthorenden en doven in contact komt.

N. Van Son voor NBD Biblion, 2013

Dit boek is een echte aanrader, zowel voor slechthorenden als voor mensen uit hun omgeving. Naast theoretische informatie en ervaringsverhalen geeft de auteur immers ook nog veel praktische tips.

Handiscoop, 2013

Het boek leest zeer vlot, biedt vooral informatie aan mensen die nog weinig ervaring hebben met de problematiek van gehoorverlies. Ouders of partners zullen, dankzij de vele voorbeelden, beter begrijpen hoe het is om slechthorend te zijn.

Ann Neirynck in Signaal, 2013

About the author

ANNEMIEK DEIJ is psycholoog en logopedist en werkt sinds 1995 met slechthorende kinderen en met kinderen die spraak-taalproblemen hebben. Ze was acht jaar werkzaam in het speciale onderwijs en enige tijd bij een audiologisch centrum. Sinds 2007 is zij als behandelcoördinator verbonden aan behandelgroepen voor jonge kinderen. Momenteel werkt ze bij een behandelcentrum van Koninklijke Kentalis.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK