Zin in wetenschappen, wiskunde en techniek

Leerlingen motiveren voor STEM

In deze praktijkgerichte literatuurstudie gaan de auteurs op zoek naar educatieve aanpakken die de interesse, de motivatie, de nieuwsgierigheid en het 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: March 28, 2013
  • Book - Softcover
  • Pages: 232
  • ISBN: 9789033491955

Specialist areas

Book reviews

Ik heb het boek bijna in een ruk uitgelezen, boeiend. De visies beschreven in het boek, zijn nu precies de benaderingen die ik volg bij de uitwerking van het wetenschappelijk onderwijs in Afghanistan. Het boek structureert mijn ideeën en is zeer waardevol voor de ondersteuning van het wetenschapsprogramma dat ik opstel voor de leerkrachtenopleiding in Afghanistan.

 Hilde Lemey (adviseur basisonderwijs Kabul, Afghanistan)  

About the author

HILDE VAN HOUTE doceert onderzoeksvaardigheden en ‘Kinderen onderzoeken en ontdekken’ aan de opleiding Bachelor in onderwijs: kleuteronderwijs aan de Arteldeveldehogeschool. Ze is er tevens coördinator van QUEST, het onderzoekscentrum dat een onderzoekende houding wil stimuleren en onderhouden bij kinderen en jongeren.

BEA MERCKX is docent biologie aan de Arteveldehogeschool bij de Bachelor in onderwijs: lager onderwijs en secundair onderwijs en is betrokken bij meerdere onderzoeks- en nascholingsprojecten.

JAN DE LANGE is docent fysica bij de Bachelor in onderwijs: secundair onderwijs aan de Arteveldehogeschool en werkte mee aan tal van onderzoeks-, dienstverlenings-, en internationale projecten specifiek wetenschapsonderwijs.

MELISSA DE BRUYKER is docent Engels bij de Bachelor in onderwijs: secundair onderwijs van de Arteveldehogeschool. Daarnaast legt zij zich toe op competentiegerichte werk- en evaluatievormen (o.a. via het nascholingsproject Clever).

KAREN DE MAESSCHALCK (Arteveldehogeschool), JOZEFIEN SCHAFFLER (Arteveldehogeschool) en JOURI VAN LANDEGHEM (Hogeschool Gent) hielpen mee met het opbouwen van de literatuurdatabank. Het expertisenetwerk AUGent, de expertengroep en de toetsgroep leverden een kritische en onderbouwende bijdrage aan deze publicatie. 

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK