Bestseller

Verschillen tussen leerlingen zijn eerder regel dan uitzondering. Om positief om te gaan met deze verschillen tussen leerlingen (in de klas) en om iedere 'Read more…

1745

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: March 6, 2013
  • Book - Softcover
  • Pages: 104
  • ISBN: 9789033491948

Specialist areas

Book reviews

Dit boek biedt een mooi gestructureerd overzicht van enkele didactische werkvormen, die een aanzet kunnen zijn tot een leeromgeving waar er rekening gehouden wordt met elke leerling.

Tinneke De Clercq in Caleidoscoop, 2015

De verschillende vormen van differentiatie worden ook bijzonder nauwkeurig uitgelegd. Daarnaast zijn er didactische steekkaarten die online beschikbaar zijn. Leerkrachten kunnen hier zeker inspiratie opdoen. Wat ik bijzonder interessant vind, is het verband tussen differentiatie en evaluatie (...) Het boek zelf is een verzorgde uitgave. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de vormgeving van dit boek.

Guygonne Borrey in Eureka/Letop

Het boek leest bijzonder vlot en bovendien hoef je de gids niet noodzakelijk in chronologische volgorde te lezen. Wie op zoek is naar een diepgaande wetenschappelijke publicatie, zal zijn gading vinden in andere werken. De meerwaarde van dit boek ligt juist in het aanreiken van een basis theoretische kennis aangevuld met vele voorbeelden die hun nut hebben bewezen in de onderwijspraktijk.

Luc Van Acker in In dialoog, maart-april 2017

About the author

Catherine Coubergs is als doctoraatsstudent verbonden aan de Vakgroep Educatiewetenschappen, Vrije Universiteit Brussel.

Katrien Struyven, Nadine EngelsWouter Cools en Kristine De Martelaer zijn als (vak)didactici betrokken bij de specifieke lerarenopleiding aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij zijn tevens verbonden aan respectievelijk de faculteiten Psychologie en Educatiewetenschappen, Lichamelijke opvoeding en Kinesitherapie en/of het Interfacultair Departement Lerarenopleiding.  

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK