Meneer Singh en Mevrouw Kaur in België

Migratie, gender en integratie in de Sikh-gemeenschap

Sikhs vormen een van de boeiendste migrantengroepen in België. Hun gemeenschap kwam al tot stand in de jaren tachtig, nog voor de grote immigratiegolven 'Read more…

1000

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

Request press copy

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: September 15, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 130
  • ISBN: 9789033489730

Book reviews

Meneer Singh en mevrouw Kaur in België is een dun, maar heel leerrijk boekje. De auteur opent een venster dat uitzicht biedt op een andere wereld, die van de gemeenschap van de sikhs in België. Daarnaast is dit boek ook een goed gedocumenteerde casestudy van hoe gemeenschappen zich ontwikkelen. En het geeft een kijk op de strijd tussen traditie en moderniteit. De genderdimensie is een relevante invalshoek voor het bestuderen van de ontwikkeling van gemeenschappen omdat vrouwen daarin kennelijk een bepalende rol spelen. Ze versterken de sociale controle, grijpen de kansen die hen geboden worden om te studeren en stellen - naarmate ze hoger opgeleid zijn - ook steeds hogere eisen aan de mannen in hun gemeenschap. Andere gemeenschappen worstelen met dezelfde spanningen tussen traditie en moderniteit. Meneer Singh en mevrouw Kaur is een portret waarin wij ons en andere gemeenschappen kunnen spiegelen.

 Johan Vangenechten op De Leeswolf, 2013  

About the author

De Leuvense historica SARA COSEMANS onderzoekt in dit boek de ervaringen en houdingen van sikh-migranten in België. Gedurende enkele maanden bezocht ze hun gurdwara’s of sikh-tempels en praatte ze met talrijke getuigen. Ze had daarbij bijzondere aandacht voor moeders en dochters en bestudeerde het vestigingsproces vanuit de perspectieven van gender en generatie. Voor dit werk ontving Sara Cosemans in 2012 de Gülen Chair for Intercultural Studies Award.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK