Gebarentaal zegt alles

In een emancipatiebeweging ijveren gebarentalige doven wereldwijd steeds vaker voor een gelijkberechtiging: voor het gebruik van gebarentaal in verschillende 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: May 8, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 136
  • ISBN: 9789033488610

Specialist areas

Antropology

About the author

GOEDELE DE CLERCK is als postdoctoraal onderzoeker van het FWO-Vlaanderen verbonden aan de UGent en werkt als senior research fellow aan het International Institute for Sign Languages and Deaf Studies aan de University of Central Lancashire, United Kingdom. Haar doctoraatsverdediging aan de UGent in 2009 was de eerste doctoraatsverdediging in gebarentaal in ons land, en een mijlpaal voor de Vlaamse dovengemeenschap die hiermee ook de eerste doctor in haar midden had.

RIK PINXTEN is gewoon hoogleraar in antropologie en religiestudie aan de UGent. Hij doet onderzoek naar denken en religie bij andere culturen (Navajo Indianen USA, migranten in Europa) en naar de filosofische gronden van sociaalwetenschappelijk onderzoek. Hij publiceerde een twintigtal boeken en tientallen artikels in het Nederlands, Engels, Frans en Spaans.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK