i

Leerbereidheid van leerlingen aanwakkeren

Principes die motiveren, inspireren én werken

De bereidheid van leerlingen om te leren is al decennia lang de focus van veel en gedegen onderzoek. De aanpak van onderzoekers heeft echter niet altijd 'Read more…

1805

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: October 4, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 192
  • ISBN: 9789033488054

Specialist areas

What makes this book so great?

  1. Met GPRC-label: dit boek heeft een peer-reviewprocedure doorlopen die beantwoordt aan de internationale wetenschappelijke standaarden

Book reviews

Het is zeer gestructureerd opgebouwd. De lezer kan ervoor kiezen om met eender welk deel te eindigen of te starten. De doelstelling van de auteurs is om een vertaalslag te maken van de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent leerbereidheid, dit via tien praktijkprincipes. Wat mij betreft, is men hierin absoluut geslaagd. Deze praktijkprincipes zouden kunnen gelden als 'de tien geboden' voor elke leerkracht, maar geven ook CLB-medewerkers handige tips om leerkrachten en leerlingen verder te ondersteunen.(...) Een must-have voor elke professional die met leerlingen werkt!

Els Dooghe in Caleidoscoop, 2014

About the author

JAN VANHOOF, MAARTEN PENNINCKX, VINCENT DONCHE en PETER VAN PETEGEM zijn verbonden aan het Instituut voor Onderwijs- en Informatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Ze zijn er actief in de onderzoeksgroep EduBROn (www.edubron.be).

MAARTEN VAN DE BROEK is na een loopbaan als leraar en leerlingbegeleider aan het werk als psychotherapeut en als oprichter en nascholer bij Vonk en Visie (www.vonkenvisie.be).

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK