i

Acco course texts and Blokwijzers now also available for online order!
Need office supplies? Go to www.acco.be/kantoormateriaal.
Want to print course materials and get them delivered at home? Go to http://www.acco.be/acco-printservice and order your print voucher.

OK

De oceaan anders bekeken

Wisselwerkingen tussen mens en oceaan

Al eeuwenlang beschouwen we de zee als een oppervlakte die we gebruiken voor een reeks menselijke activiteiten, zoals varen, vissen en zwemmen. In de 'Read more…

1545

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: June 20, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 368
  • ISBN: 9789033488030

Specialist areas

Science

Book reviews

Het boek is boeiend geïllustreerd met kaarten, foto's en schema's. Achterin een verklarende woordenlijst, een lijst met acroniemen, een literatuurlijst en aanbevolen websites. De auteur maakt gebruik van korte zinnen , waardoor het boek vlot leest.

 NBD Biblion

Ofschoon de auteur aangeeft een selectie hebben gemaakt in de onderwerpen, geeft het boek toch een zeer uitgebreid en goed overzicht van diverse aspecten in verband met zeeën en oceanen. (…) De oceaan anders bekeken leest vlot en is vormgegeven in een sobere, maar verzorgde lay-out. Een echte aanrader voor wie met de zee en het milieu begaan is. Ook de beleidsmakers die verantwoordelijkheid dragen voor de milieuproblematiek en de bescherming van de zeeën en oceanen in het bijzonder, zouden dit boek moeten lezen.

Kris Muylle in De leeswolf

De oceaan anders bekeken werd opgenomen in de lijst 'De beste boeken over wetenschap van 2012'.

Redactie van EOS

About the author

JAN H. STEL is emeritus hoogleraar Oceanische Ruimte en Menselijke Activiteit aan het International Centre for Integrated assessment and Sustainable development (ICIS) van de Universiteit Maastricht. Als wetenschapsmanager organiseerde hij oceanografische expedities en ontwikkelde hij het Nederlands Antarctisch onderzoeksprogramma en de Partners-in-Sciencemethodiek voor kennisoverdracht naar ontwikkelingslanden. Zo organiseerde hij de Snellius-II-expeditie (de grootste Nederlandse mariene expeditie sinds WO II), de eerste Nederlandse Antarctica-expeditie, de Indische- Oceaan-expeditie en het bezoek van de Nederlandse kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima aan de Zuidpool.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK