Apologie van de school

Een publieke zaak

Hoewel de school steeds symbool heeft gestaan voor vooruitgang en een betere toekomst, is het tegelijkertijd zo dat ze vanaf haar ontstaan niet uit de 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: May 10, 2012
  • Book - Softcover
  • Pages: 120
  • ISBN: 9789033485855

Specialist areas

Book reviews

Door terug te gaan naar die bron wordt hier dan ook een verdedigingsrede opgebouwd die inspirerend kan zijn bij het ontwerpen van vernieuwingsplannen voor de school van de toekomst . Het oogt wereldvreemd soms. Een droomscenario. Maar bijzonder confronterend, inspirerend, bevrijdend misschien ook voor wie zich even vrij durft te maken van de dagelijkse, concrete, 'dwingende' vragen en problemen.

Elie Michiels in IMPULS jg. 43 nr. 3, 2013

Doet de school er nog toe vandaag?

Kristien Arnouts in Brandpunt, 2013

About the author

JAN MASSCHELEIN en MAARTEN SIMONS zijn verbonden aan het Laboratorium voor Educatie en Samenleving van de KU Leuven. Ze delen een interesse in het onderzoek van de publieke dimensie van opvoeding en onderwijs en in de ontwikkeling van een kritische opvoedingsfilosofie.ofie.
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK