Met rekenogen gelezen

Rekenactiviteiten voor jonge kinderen bij 45 prentenboeken

Wat hebben rekenonderwijs en prentenboeken met elkaar te maken? Is er sprake van een niet-alledaags duo? Of is de combinatie minder verrassend dan ze 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: January 19, 2011
  • Book - Softcover
  • Pages: 160
  • ISBN: 9789033483691

Specialist areas

Book reviews

De ideeën beschreven in het boek bieden gevarieerde, evenwichtige en rijke handvatten aan om de ontwikkeling van de voorbereidende rekenvaardigheden van jonge kinderen te stimuleren: continue aandacht voor zinvolle rekenactiviteiten, aansluitend bij de interesses en het ontwikkelingsniveau van de kinderen en geïntegreerd in het dag/weekthema, is zeker mogelijk met behulp van dit boek. (...) Het helpt (toekomstige) leerkrachten om verder te kijken dan de klassieke telboeken en rekengericht aan de slag te gaan met elk boek in de klas.

Joke Torbeyns in TOKK 36, 2011

Hoewel de besproken activiteiten bedoeld zijn om in groepsverband uit te werken, wordt al snel duidelijk dat er gemakkelijk individuele opdrachten of spelletjes tussen logopedist en kind uit de distilleren vallen. (...) De auteurs slagen erin om materiaal dat ons op het eerste gezicht eerder aan taal- of leestherapie doet denken, tot heel andere doelen kan leiden als je het door een andere bril bekijkt. (...) Zelf heb ik met plezier de telgrabbelton uitgetest en ook de telspelletjes om splitsingen in te oefenen vormden een leuke variant op de meer klassieke taken.

Leen Van den Steen in Logopedie, 2012

Dit boek is een bijzonder en bruikbaar boek voor interne begeleiding in de klassen. Het biedt de klasleerkracht een krachtige manier om lessen boeiend te maken door het bruggetje dat deze aanpak biedt tussen lezen en rekenen. (...) Een boek dat in elke (zorg)klas goed van pas kan komen!

Advisie 44, 2011

About the author

ROB VAN BREE volgde de opleiding tot leerkracht basisonderwijs aan Hogeschool de Kempel in Helmond. Daarna studeerde hij psychologie aan de Open Universiteit Nederland en volgde hij een aantal onderwijskundige cursussen.

HANNEKE VAN BREE heeft ruime ervaring als onderbouwleerkracht. Na haar opleiding aan Hogeschool de Kempel volgde zij tal van nascholingscursussen.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK