Brein bedriegt

Autisme en normale tot hoge begaafdheid

Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord ‘Asperger’ in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998.Brein bedriegtwerd een b 'Read more…

2245

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: acco
  • Published: October 14, 2013
  • Book - Softcover
  • Pages: 236
  • ISBN: 9789033482090

Book reviews

Vijftien jaar later heeft Vermeulen zijn boek grondig herwerkt, maar de kern blijft dezelfde: hij neemt ons mee naar de wereld van normaal begaafde mensen met autisme en reikt handvatten aan om hen in hun zoektocht naar oplossingen en verantwoordelijkheid te steunen. Hij voegde enkele nieuwe hoofdstukken toe en heeft zijn opvattingen flink uitgediept, geactualiseerd en toegankelijker uitgewerkt.

I.T. in Psyche&Brein, 2013

Het hele boek biedt ook voor logopedisten een verhelderend actueel beeld van autisme.

Heidi Vandewiele in Logopedie, 2014

Het boek is grondig onderbouwd met recente internationale literatuur die niettemin heel vlot, aangenaam en toegepast leest. Peter Vermeulen kan namelijk beroep doen op uitgebreide ervaring en grijpt hier anekdotisch naar terug. Niet alleen werkt zo'n praktijkvoorbeeld vaak verhelderend, het zijn ook leuke - soms zelfs ludieke - passages in het boek. Brein bedriegt is gericht op een breed publiek en interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp van autisme bij normaal en hoogbegaafden. De grondige en gedetailleerde herwerking maakt dit boek ook bijzonder relevant bij professionals die hun bestaande kennis wat willen opfrissen of op zoek zijn naar extra duiding en context.

Tom Van Daele, 2014

Vermeulen beschrijft  in zijn eigen vlotte stijl verschillende kenmerken. Recent onderzoek en nieuwe inzichten krijgen daarbij volop hun plaats en maken het werk ook voor wie de eerste versie al heeft, toch het lezen waard. Vooral de delen over diagnostiek en behandeling zijn een must, en zeker het vrij uitgebreide deel onder de titel 'Als gewoon toch een buitengewone benadering vraagt' is boeiend en kan inspirerend zijn voor professionelen die gesprekken met ouders en leerkrachten over kinderen met autisme hebben

Erik Vercammen in Caleidoscoop, 2015

Vermeulen legt de nadruk op het belang van een juiste, goed onderbouwde diagnose. Hij pleit sterk tegen een verwatering van de diagnose 'autismespectrumstoornis'. Zijn pleidooi tegen de dooddoener 'Iedereen is wel een beetje autistisch.' is meer dan de moeite waard om te lezen. De vele praktijkvoorbeelden en de heldere stijl van Vermeulen maken het boek erg toegankelijk.

Els Smekens in Letop, 2015

Het boek is grondig onderbouwd met recente internationale literatuur die niettemin heel vlot, aangenaam en toegepast leest. Peter Vermeulen kan namelijk beroep doen op uitgebreide ervaring en grijpt hier anekdotisch naar terug. Niet alleen werkt zo'n praktijkvoorbeeld vaak verhelderend, het zijn ook leuke - soms zelfs ludieke - passages in het boek.

Tom Van Daele in Psychologos, 2015

About the author

PETER VERMEULEN is pedagoog en werkt als autismedeskundige bij Autisme Centraal. Hij geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker. Bij Acco & Epo verscheen eerder Autisme als contextblindheid (2009), Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs (2010) en Relaties@autisme.kom (2011).
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK