Bestseller

Mindful omgaan met plagen en pesten

Herstel van verbondenheid

Mindful omgaan met plagen en pestencombineert een middeleeuws verhaal met meditatieve werkvormen op maat van kinderen. Het hoofdpersonage Princie komt 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: October 12, 2010
  • Book - Softcover
  • Pages: 272
  • ISBN: 9789033480850

Book reviews

De auteurs zijn duidelijk onderlegd in de materie en leveren een goed onderbouwd werk af. Ze slagen er bovendien in de theorie op een transparante wijze te vertalen naar een praktisch en fantasierijk werkboek dat kinderen en therapeuten weet aan te spreken. De toepassing binnen de logopedische therapie is evident. Vooral bij de therapie van stotteren, waar pest- en plaaggedrag als een duidelijk uitlokkende en instandhoudende factor kan fungeren, biedt dit boek waardevolle handvaten. De principes kunnen echter van toepassing zijn bij eender welk logopedisch probleem waar bv. ook faalangst t.g.v. pesten en plagen als een belemmerende factor wordt ervaren.

Glenn Aerts in Logopedie, 2012

De verhalen en opdrachten zijn heel toegankelijk voor de oudste lagere schoolkinderen. Het biedt heel wat stof om kinderen te laten voelen en ervaren. Een groot pluspunt is dat iedereen onbevooroordeeld aan bod kan komen, met zijn eigen persoonlijke achtergrond. Het is een eerlijk en direct boek. Een aanrader voor gemotiveerde lagere schoolleerkrachten.

Veronique Vangompel

Als CLB-medewerker een aanrader om op de hoogte te zijn en mee te kunnen werken.

Kathleen Thienpond in Caleidoscoop jg. 24 nr.1

About the author

BERTI PERSOONS is onderwijzer en remedial teacher en volgde de opleiding in het denkontwikkelend onderwijs. Hij rondde de opleiding als mindfulness-trainer af aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness. Hij volgt momenteel een 4-jarige opleiding tot psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Berchem.

VERONIQUE BENOIT studeerde kinesitherapie en vervolmaakte zich in relaxatietherapie. Ze heeft een privépraktijk waar ze volwassenen en kinderen begeleidt die kampen met stress, psychosomatische en emotionele problemen. Ze volgde de opleiding tot mindfulness-trainer en heeft als grote ambitie kinderen te laten kennismaken met meditatie.

Veronique Benoit en Berti Persoons richtten in 2010 samen met Virginie Vandaele KiddyMinds vzw op.

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK