Handboek taalbeleid basisonderwijs

Hoe werk je aan taalbeleid in de basisschool? Het is een vraag die veel leerkrachten en directies zich stellen. In dit boek wordt alle belangrijke informatie 'Read more…

3655

Add to cart

Ship to Belgium: 1 to 3 working days

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: April 29, 2010
  • Book - Softcover
  • Pages: 296
  • ISBN: 9789033479281

Specialist areas

Primary Education,

Book reviews

Hoewel het boek in de eerste plaats geschreven is voor directies en leerkrachten, is het ook voor een CLB-medewerker interessant om zicht te krijgen op taalbeleid op school. Door de vele voorbeelden en tips leest het boek erg vlot . Bij het boek hoort ook een website waar je heel wat instrumenten gratis kan downloaden.

Christine Vonckx in Caleidoscoop jg. 24 nr. 1

Dit handboek biedt een ruim - en met vele concrete voorbeelden geïllustreerd - overzicht over taalbeleid in het basisonderwijs (...) Dit is ongetwijfeld een zeer inspirerend boek dat directies en leerkrachten zal helpen zelf een taalbeleid uit te stippelen.

Filip Devos in Over Taal, 2013

About the author

KRIS VAN DEN BRANDEN is professor taalkunde aan de KU Leuven. Hij is verbonden aan het Centrum voor Taal en Onderwijs. Hij geeft al jaren nascholingen aan leerkrachten van het basisonderwijs over taalvaardigheidsonderwijs en taalbeleid. 

www.taalbeleid.org

 

comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK