Bestseller

Ruimte voor verdriet

Omgaan met kinderen in verliessituaties

Kinderen ervaren vaak verlies. Tijdens het spel leren kinderen omgaan met verliezen door bijvoorbeeld niet op te geven en nogmaals te proberen: misschien 'Read more…

ProductDetails

  • Publisher: ACCO Uitgeverij
  • Published: September 19, 2005
  • Book - Softcover
  • Pages: 144
  • ISBN: 9789033458248

Specialist areas

Psychotherapy

About the author

ERIK VERLIEFDE werkt als psychotherapeut vaak met kinderen die verlies ervaren. Hij is klinisch psycholoog en volgde opleidingen in de gedragstherapie en het systeemdenken. Naast een privé groepspraktijk werkt hij in een netwerk palliatieve zorg. Hij is auteur van o.a. Geef me de tijd (Acco, 2000), De kunst van het luisteren (Acco, 2003), en Loslaten tot leven (Acco, 2004). RIET J.M. FIDDELAERS-JASPERS publiceerde veel voor en over kinderen, jongeren en rouw. In 2003 promoveerde ze aan de K.U.Nijmegen op het proefschrift ‘Verhalen van rouw, de betekenis van steun op school voor jongeren met een verlieservaring’. Ze werkte in het onderwijs en studeerde sociale pedagogiek. Enkele publicaties zijn: Doodnormaal, verdriet en rouw bij leerlingen (EPN, 1996) Jong verlies (Kok, 1998), en Mijn troostende ik (Kok, 2004).
comments powered by Disqus
}
i

We are using cookies to give you the best experience on our site. By continuing to use our website without changing the settings, you are agreeing to our use of cookies.

OK