Naar inhoud
U bent hier: Shop Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen. Toegepaste hypothesetoetsing met SPSS
Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen. Toegepaste hypothesetoetsing met SPSS

Inductieve statistiek voor de gedragswetenschappen. Toegepaste hypothesetoetsing met SPSS

Auteurs:
VANHOOMISSEN TIM, VALKENEERS GUIDO 
Verschijningsdatum:
februari 2012 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033488221 
Pagina's:
272 
Rubriek:
Psychologie  

Docentenexemplaar  |  Persexemplaar

Kopen € 34.00

Dit boek werd geschreven als handboek toegepaste inductieve statistiek voor bachelorstudenten in de gedragswetenschappen. Het biedt een vervolg op Inleiding in de statistiek voor de gedragswetenschappen (Acco, 2009) en behandelt zowel de theorie als de praktijk van hypothesetoetsing. Hierbij wordt de wiskundige achtergrond zo veel mogelijk vermeden en wordt uitgebreid aandacht besteed aan het kiezen en uitvoeren van de juiste toets, waarbij er ook ruimte is voor het interpreteren en rapporteren van de resultaten. De meest gebruikte inductieve technieken komen aan bod, waaronder de t-toets voor onafhankelijke en afhankelijke steekproeven, één- en tweewegs variantieanalyse, variantieanalyse voor herhaalde metingen en toetsen voor de correlatie. Telkens wordt ook een nonparametrische variant van de toetsen besproken. Bij elke toets hoort een stap-voor-stap handleiding voor het uitvoeren en interpreteren ervan met SPSS. Op de bijbehorende website staan databestanden, oefeningen, aanvullende teksten en verwijzingen naar interessante bronnen rond statistiek.

Hoewel het boek geschreven is met studenten gedragswetenschappen in het achterhoofd, is het geheel zo veel mogelijk vrijgehouden van jargon. Het gebruik van alledaagse situaties in de voorbeelden en oefeningen maakt het ook leesbaar voor andere geïnteresseerden.

Over de auteurs:

Tim Vanhoomissen is doctor in de psychologische wetenschappen en verbonden aan Lessius Antwerpen, waar hij statistiek doceert aan de opleiding toegepaste psychologie.

Guido Valkeneers is master in de psychologie en in de economie. Hij doceert eveneens statistiek aan de opleidingen toegepaste psychologie en logopedie/ audiologie van Lessius Antwerpen. 

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy