Naar inhoud
U bent hier: Shop Valpreventie in woonzorgcentra. Praktijkrichtlijn voor Vlaanderen
Valpreventie in woonzorgcentra. Praktijkrichtlijn voor Vlaanderen

Valpreventie in woonzorgcentra. Praktijkrichtlijn voor Vlaanderen

Auteur:
MILISEN KOEN 
Verschijningsdatum:
maart 2012 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033487996 
Pagina's:
136 
Rubriek:
Medische en paramedische wetenschappen  
Reeks:
Valpreventie 

Docentenexemplaar  |  Persexemplaar

Kopen € 24.00
In woonzorgcentra valt 30 tot 70% van de bewoners één maal per jaar, waarvan 15 tot 40% meerdere keren per jaar. Dit gemiddelde ligt tot driemaal hoger dan in de thuissituatie. Een val kan leiden tot ernstige lichamelijke, psychosociale en economische gevolgen. De praktijkrichtlijn heeft als doel een overzicht te bieden van wat effectief is in het voorkomen van valincidenten bij ouderen verblijvend in woonzorgcentra. Het kan helpen om in de dagelijkse praktijk valincidenten te detecteren, evalueren en behandelen, om zo nieuwe valincidenten en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen.
De praktijkrichtlijn is onderverdeeld in 5 hoofdstukken.
Het 1ste hoofdstuk, ‘maatregelen op voorzieningsniveau’, bestaat uit algemene maatregelen die zich niet specifiek richten op het individueel risicoprofiel van elke bewoner, zoals educatie en sensibilisatie van medewerkers van de voorziening. Een 2de hoofdstuk bevat individuele valpreventiemaatregelen. Deze maatregelen zijn specifi ek afgestemd op de individuele bewoner, waardoor de praktijkrichtlijn kan worden toegepast bij ouderen met een diversiteit aan zorgafhankelijkheid. Het 3de hoofdstuk, ‘individuele fractuurpreventiemaatregelen’, geeft een overzicht van maatregelen die kunnen worden toegepast ter preventie van fracturen. In het 4de hoofdstuk wordt gekeken naar follow-up. Het 5de en laatste hoofdstuk betreft de implementatie van de praktijkrichtlijn in de eigen voorziening.

Auteurs:
K. Milisen, E. Vlaeyen, J. Coussement, G. Leysens, E. Van der Elst, S. Boonen, J. Adriaenssens, I. Bautmans, A. Boone, D. Cambier, L. De Coninck, K. Delbaere, K. De Keyser, J. Descamps, S. Goemaere, F. Govaerts, L. Griep, T. Hamblok, R. Logist, H. Lyphout, J. Peeraer, J. Peeters, H. Sierens, J. Tessier, V. Van Aerschot, M. Van Croonenburg, N. Van den Noortgate, D. Vandermeulen, A. Wertelaers, T. Windey, E. Dejaeger.
Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy