Naar inhoud
U bent hier: Shop Vous Dites?| Répertoire d'erreurs courantes en français chez les néerlandophones
Vous Dites?| Répertoire d'erreurs courantes en français chez les néerlandophones

Vous Dites?| Répertoire d'erreurs courantes en français chez les néerlandophones

Auteurs:
DESMET PIET, KLEIN JEAN RENE, LAMIROY BEATRICE 
Verschijningsdatum:
augustus 2011 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033485152 
Pagina's:
160 
Rubriek:
Taal- en letterkunde  

Docentenexemplaar  |  Persexemplaar

Kopen € 24.50

Is het visum of visa, conservatif of conservateur, tirer of attirer l’attention? Hoe zegt u ‘zich iets realiseren’: se réaliser quelque chose of réaliser quelque chose? Kent u het verschil tussen notamment, nommément en à savoir?

Vous dites?! geeft een handig overzicht van fouten die Nederlandstaligen vaak maken wanneer ze Frans spreken of schrijven. Dit repertorium beperkt zich niet tot moeilijkheden op het vlak van de woordenschat maar behandelt tevens een groot aantal grammaticale items. Omdat het hoofdzakelijk gaat om fouten en problemen onder invloed van het Nederlands, is voor een contrastieve aanpak gekozen.

De ervaring leert dat het meestal niet volstaat te weten over welke fouten het hier precies gaat om ze ook niet meer te maken. Daarom krijgt u ook toegang tot een volledig uitgebouwde online leeromgeving via de code die met dit boek wordt meegeleverd. Deze interactieve oefenomgeving biedt alles wat van een up-todate elektronisch leerinstrument mag verwacht worden zoals een logische opbouw in meerdere niveaus, een goede diversiteit aan oefentypes, intelligente feedback, voortgangsrapportering of de mogelijkheid om door te werken op eigen fouten en “hoofdbrekers”. Meteen het ideale instrument om de hier opgelijste moeilijkheden voor goed uit uw dagelijks taalgebruik te bannen.

Dit boek richt zich niet alleen tot leerlingen van het secundair onderwijs en studenten van het hoger onderwijs, maar tot allen die correct en verzorgd Frans willen schrijven en spreken.

Over de auteurs:

PIET DESMET is gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Hij doceert Franse taalkunde aan de KULAK en Franse taaldidactiek en toegepaste taalkunde aan de K.U.Leuven. Hij is er tevens vakdidacticus Frans.

JEAN RENÉ KLEIN is emeritus gewoon hoogleraar aan de Université Catholique de Louvain, waar hij Romaanse, Franse en toegepaste taalkunde doceerde.

BÉATRICE LAMIROY is gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven, waar ze Romaanse en Franse taalkunde doceert.

EDUMATIC

Bij dit boek vindt u een interactieve Edumatic oefenmodule. Edumatic is een unieke online auteurstool van Televic Education om oefeningen en toetsmateriaal te ontwikkelen voor web- en offline toepassingen. Een student kan de resultaten van zijn oefeningen op een overzichtelijke manier opvragen en bekijken. Een docent kan zijn eigen studenten eenvoudig opvolgen en evalueren. Zo krijgt hij een beter zicht op de vorderingen van zijn studenten en ziet hij waar de moeilijkheden liggen.
 

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bij dit boek horen ook online oefeningen die op een volwaardig digitaal leerplatform beschikbaar worden gesteld. Daarop worden per hoofdstuk een hele reeks opdrachten en kennisvraagjes aangeboden, wat de student toelaat om de stof op een meer interactieve manier te verwerken, en waardoor de docent desgewenst ook rechtstreeks meer zicht kan krijgen op de vorderingen van zijn studenten.
Ook de gewone lezer kan gebruik maken van de online oefeningen. Je hoeft dus niet student of docent te zijn.

Klik dus op onderstaande knop om naar de online oefeningen te gaan. Alvorens u op de eigenlijke oefenomgeving zal komen, dient u zich eerst te registreren en/of in te loggen. In een volgende stap zal u ook gevraagd worden om een licentiecode in te geven. Deze vindt u terug achteraan in het boek zelf.

Download ook best vooraf de uitgebreide handleiding die u stap voor stap meer uitleg geeft.

Handleiding voor student / gewone lezer [pdf | 2Mb]

Handleiding voor docent [pdf | 2Mb]

Nog vragen of problemen? Contacteer ons:  Tel. +32 16 62 80 36  E-mail: edumatic@acco.be


Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy