Naar inhoud
U bent hier: Shop Jong in Brussel. Bevindingen uit de Jop-monitor Brussel
Jong in Brussel. Bevindingen uit de Jop-monitor Brussel

Jong in Brussel. Bevindingen uit de Jop-monitor Brussel

Auteurs:
VETTENBURG NICOLE, ELCHARDUS MARK, PUT JOHAN 
Verschijningsdatum:
mei 2011 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033484148 
Pagina's:
432 
Rubriek:
Sociale wetenschappen  
Reeks:
Steunpunt Cultuur, Jeugd en Sport 

Persexemplaar

Kopen € 41.00

Hoe is het gesteld met de jongeren in Brussel? Mediaberichtgeving suggereert alvast niet veel goeds. Termen als ‘verontrustend’, ‘bedreigend’ en ‘beangstigend’ kleuren de beeldvorming. Bezorgdheid voedt het maatschappelijke debat. Maar wat zeggen de cijfers? Jong in Brussel onderzoekt de levensomstandigheden, de leefwereld en het gedrag van Brusselse scholieren tussen 12 en 18 jaar, op basis van de afname van de Brusselse JOP-monitor. Thema’s die daarbij aan bod komen zijn: Brusselse jongeren en schoolwelbevinden, antisemitisme, delinquentie, de ideale levensloop, drank- en drugsgebruik, consumptieafhankelijkheid, onveiligheidsgevoelens en participatie aan het verenigingsleven. Het boek vertelt u het cijfermatige verhaal over het leven van de jeugd in onze hoofdstad en is een inspiratiebron voor al wie over jongeren denkt, met jongeren werkt of zijn kennis over de jeugd in de grootstad wil verruimen.

Jong in Brussel. Bevindingen uit de Brusselse JOPmonitor is de vijfde publicatie van het Jeugdonderzoeksplatform (JOP). Eerder verschenen Jongeren van nu en straks. Overzicht van recent jeugdonderzoek in Vlaanderen (2006), Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOP-monitor 1 (2007), Jongeren Binnenstebuiten. Thema’s uit het jongerenleven onderzocht (2009) en Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOP-monitor 2 (2010).

Over de auteurs:

Het JOP (www.jeugdonderzoeksplatform.be) is een interdisciplinair en interuniversitair samenwerkingsverband tussen het Leuvens Instituut voor Criminologie (K.U.Leuven), de Vakgroep Sociale Agogiek (UGent) en de Onderzoeksgroep Tempus Omnia Revelat (Vrije Universiteit Brussel). Samen werken zij binnen het Steunpunt Cultuur, Jeugd en Sport de onderzoekslijn ‘jeugdbeleid’ uit.


In de media

Artikel in De Morgen van 12/05/2011: Brusselse jongeren vaak antisemitisch

Standpunt door Steven Samyn (Chef politiek) in De Morgen van 12/05/2011: Ontmoedigend

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy