Naar inhoud
U bent hier: Shop De wetenschap van de zee. Over een onbekende wereldoceaan
De wetenschap van de zee. Over een onbekende wereldoceaan

De wetenschap van de zee. Over een onbekende wereldoceaan

Auteurs:
COPEJANS EVY, SMITS MICHIEL 
Verschijningsdatum:
oktober 2011 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033484124 
Pagina's:
176 
Rubriek:
Wetenschappen en technologie  

Docentenexemplaar  |  Persexemplaar

Kopen € 24.50

Ons leven op aarde is fundamenteel verbonden met de oceaan. Voeding, medicijnen en grondstoffen, we halen zoveel uit de zee. Dit boek laat je allerlei fascinerende mechanismen onder het wateroppervlak ontdekken: eencelligen die een lichtje branden om een partner te veroveren, badeendjes die de wereld via zeestromingen rondreizen, mammoeten die ooit de Noordzeebodem bevolkten tot een zeespiegel die niet vlak is … En wist je bijvoorbeeld dat mensen net zoals dolfijnen blindelings obstakels kunnen ontwijken door middel van echolocatie?
De wetenschap van de zee richt zich naar iedereen die geïnteresseerd is in zeeën en oceanen. Door de keuze van de onderwerpen is het ook een ideale leidraad voor leerkrachten wetenschappen, met begrippen en concepten die relevant zijn voor het secundair onderwijs. Op de website www.zeewetenschappen.be vind je bijhorende originele practica om de onderzoekscompetenties te realiseren en je lessen te marineren.

Over de auteurs:

Evy Copejans en Michiel Smits schrijven voor het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Met dit boek tonen ze aan hoe boeiend het is om de zee te bestuderen, omdat ze zoveel invloed heeft op ons dagdagelijkse leven. Een actuele en solide wetenschappelijke inhoud wordt gegarandeerd door de samenwerking met een groot aantal zeeonderzoekers

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy