Naar inhoud
U bent hier: Shop Juridisch Nederlands
Juridisch Nederlands

Juridisch Nederlands

Auteurs:
SCHOUKENS PAUL, HENDRICKX KARL, DESCHAMPS KAREN 
Verschijningsdatum:
september 2010 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033481055 
Pagina's:
120 
Rubriek:
Recht  
Reeks:
Studie Juri 

Persexemplaar

Kopen € 14.50

Een goede taalvaardigheid is een essentiële competentie van een jurist. Het recht is immers bij uitstek een talig beroep: de taal is het belangrijkste werkinstrument waarvan de jurist zich bedient. Dat de aandacht voor juridische taalvaardigheid nodig blijft, blijkt uit de aanhoudende klachten van rechtzoekenden over het te moeilijke taalgebruik van juristen. Dat een toegankelijke en correcte rechtstaal wel mogelijk is, bewijzen rechters en advocaten die aandacht hebben voor hun taalgebruik. Het is daarbij even veel een kwestie van willen als van kunnen. Aan dat kunnen hopen de auteurs alvast met dit boek bij te dragen. Het bevat de belangrijkste struikelblokken voor juristen op taalkundig en communicatief vlak en tips om tot een effi ciëntere en toegankelijkere communicatie te komen, zowel tussen juristen onderling als tussen juristen en rechtzoekenden.

Dit boek vormt het eerste deel van een reeks van drie, waarvan de volgende delen zullen handelen over schrijven in de juridische praktijk en rechtswetenschappelijk schrijven.

Over de auteurs:

Paul Schoukens is hoogleraar aan de K.U.Leuven en is er verbonden aan de Faculteiten Rechtsgeleerdheid en Geneeskunde. Naast sociaal recht, Europees en internationaal socialezekerheidsrecht, medisch-sociaal recht en vergelijkende gezondheidszorgsystemen, doceert hij er ook het werkcollege juridisch schrijven.

Evelyne Terryn is hoofddocent handels- en economisch recht aan de K.U.Leuven en titularis van het vak juridisch schrijven aan de campus Kortrijk.

Karl Hendrickx is taaladviseur bij het Rekenhof, docent Rechtstaalbeheersing aan de Universiteit Antwerpen en buitengewoon gastdocent aan de K.U.Leuven. Hij is vast medewerker van de Juristenkrant en Over Taal en publiceerde eerder een boekje met juridische taaltips.

Karen Deschamps is doctor in de Taal- en Letterkunde: Germaanse talen. Sinds 2003 is ze als assistente verbonden aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de K.U.Leuven. Tot 2009 was ze medewerker bij het vak Nederlandse rechtstaal. Vanaf 2009 werkt ze er als doctor assistent bij het vak juridisch schrijven.

EDUMATIC

Bij dit boek vindt u een interactieve Edumatic oefenmodule. Edumatic is een unieke online auteurstool van Televic Education om oefeningen en toetsmateriaal te ontwikkelen voor web- en offline toepassingen. Een student kan de resultaten van zijn oefeningen op een overzichtelijke manier opvragen en bekijken. Een docent kan zijn eigen studenten eenvoudig opvolgen en evalueren. Zo krijgt hij een beter zicht op de vorderingen van zijn studenten en ziet hij waar de moeilijkheden liggen.
 

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bij dit boek horen ook online oefeningen die op een volwaardig digitaal leerplatform beschikbaar worden gesteld. Daarop worden per hoofdstuk een hele reeks opdrachten en kennisvraagjes aangeboden, wat de student toelaat om de stof op een meer interactieve manier te verwerken, en waardoor de docent desgewenst ook rechtstreeks meer zicht kan krijgen op de vorderingen van zijn studenten.
Ook de gewone lezer kan gebruik maken van de online oefeningen. Je hoeft dus niet student of docent te zijn.

OPGELET: studenten van de KULeuven kunnen inloggen via TOLEDO en  dus NIET via onderstaande knop. Meer uitleg zal uw docent geven tijdens de lessen waarbij dit boek als handboek wordt gebruikt.

Klik dus op onderstaande knop om naar de online oefeningen te gaan. Alvorens u op de eigenlijke oefenomgeving zal komen, dient u zich eerst te registreren en/of in te loggen. In een volgende stap zal u ook gevraagd worden om een licentiecode in te geven. Deze vindt u terug achteraan in het boek zelf.

Download ook best vooraf de uitgebreide handleiding die u stap voor stap meer uitleg geeft.

Handleiding voor student / gewone lezer [pdf | 813kb]

Handleiding voor docent [pdf | 910kb]

Nog vragen of problemen? Contacteer ons:  Tel. +32 16 62 80 36  E-mail: edumatic@acco.be


Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy