Naar inhoud
U bent hier: Shop De schatkist van de therapeut. Oefeningen en strategieën voor de praktijk
De schatkist van de therapeut. Oefeningen en strategieën voor de praktijk

De schatkist van de therapeut. Oefeningen en strategieën voor de praktijk

Auteurs:
GUNDRUM MONICA, STINCKENS NELE 
Verschijningsdatum:
juni 2010 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033479267 
Pagina's:
344 
Rubriek:
Psychologie  
Digitale versie van dit boek:
De schatkist van de therapeut. Oefeningen en strategieën voor de praktijk (E-book)  

Persexemplaar

Kopen € 30.00

In dit boek openen we de geheime schatkist van de therapeut. Ervaren psychotherapeuten onthullen hun impliciete kennis en demonstreren de kracht van bepaalde innovatieve interventies, concrete oefeningen en creatieve werkmethodes. Meer dan 40 therapeuten uit diverse stromingen (cliëntgerichte therapie, gedragstherapie, gestalttherapie, lichaamsgerichte therapie, psychodynamische therapie, systeemtherapie…) dragen aan wat zij in het therapeutisch werk waardevol en helpend vinden om specifieke moeilijkheden te hanteren en te bewerken. Ze delen hun favoriete ‘schatten’ die ze bij elkaar gesprokkeld hebben uit boeken, syllabi, workshops, losse aantekeningen, eigen ervaringen…

De oefeningen en methodes zijn toe te passen in diverse settings (individuen, groepen, partners, gezinnen, teams), en sluiten aan bij verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, jongeren en volwassenen). Ze zijn ook bruikbaar voor uiteenlopende problematieken. Een aantal oefeningen zijn bestemd voor de therapeut zelf: ze stimuleren de bewustwording van het eigen functioneren en bevorderen de zelfzorg.

Deze schatkist vormt een rijke inspiratiebron voor ieder die werkzaam is in het brede veld van de geestelijke gezondheidszorg. Er kan uit geput worden om het therapeutisch handelen aan te vullen, uit te breiden of een nieuwe impuls te geven.

Doorblader enkele pagina's uit het boek via "inkijkexemplaar". Bijkomend materiaal en verdere toelichting bij enkele oefeningen vindt u bij "downloads".

Dit boek is eveneens verkrijgbaar als e-book.

OVER DE AUTEURS

MONICA GUNDRUM is verbonden aan het centrum Psychotherapie, afdeling Klinische Psychologie van de K.U.Leuven en staflid van de Postgraduaatopleiding Cliëntgerichte Psychotherapie K.U.Leuven.

NELE STINCKENS is docente en onderzoekster aan de afdeling Klinische Psychologie van de K.U.Leuven en coördinator van de Postgraduaatopleiding Cliëntgerichte Psychotherapie K.U.Leuven.

RECENSIES:

"Samengevat biedt dit boek een reeks oefeningen die ten goede komen aan de creativiteit van therapeuten. Om je eigen schatkist aan te vullen is het belangrijk om de oefeningen in praktijk te brengen. De schatkist van de therapeut is een mooi illustratief verzamelwerk dat meer verdient dan alleen een plek in de boekenkast van therapeuten. - Dr. Jeffrey Roelofs in De Psycholoog, maart 2012

"Een aanrader, voor ervaren psychotherapeuten op zoek naar inspiratie, maar evengoed voor de beginnende therapeut die zijn horizon wil verbreden." - Tom Van Daele in APPeL, jaargang 5, nr 2. De volledige recensie kan u online raadplegen.

"Een boek om geïnspireerd te worden in de eigen creativiteit, in nieuwe interventies, in het luisteren naar nieuwe antwoorden van steeds andere cliënten". - L. Migerode in Tijdschrift voor Psychiatrie 53  (2011). 

"De redacteuren verdienen dan ook een felicitatie. Ik ben meer dan veertig jaar werkzaam als hulpverlener en ik zal dit boek een plaats geven op mijn werkplek, binnen handbereik." - Jos Delimon in Tijdschrift Klinische Psychologie, 41ste jaargang, nr. 3. 

"Een praktisch, helder boek met beperkte theorie, voor therapeuten uit diverse oriëntaties. De meeste oefeningen bevatten verwijzingen naar bronnen of aanbevolen lectuur." - NBD Biblion, 2011

Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review


Doorblader een aantal voorbeeldoefeningen uit dit boek:

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy