Naar inhoud
U bent hier: Shop Nederlands voor anderstaligen: van theorie naar praktijk. Docentenboek bij basiscursussen
Nederlands voor anderstaligen: van theorie naar praktijk. Docentenboek bij basiscursussen

Nederlands voor anderstaligen: van theorie naar praktijk. Docentenboek bij basiscursussen

Auteurs:
DEVOS RITA, VAN LOO HELGA, VERSYCK EVELIEN 
Verschijningsdatum:
juli 2009 
Productsoort:
Boek 
ISBN:
9789033473753 
Pagina's:
504 
Rubriek:
Taal- en letterkunde  
Reeks:
NT-2 

Persexemplaar

Kopen € 70.00

Met dit docentenboek zet elke lesgever Nederlands voor anderstaligen de stap van theorie naar praktijk. Het eerste deel is een kritische kennismaking met alle recente taalonderwijsbenaderingen, die leidt tot een verantwoorde en verrijkte vreemdetalendidactiek. In het tweede - praktische - deel volgen communicatieve en interactieve klasopdrachten, vooral gericht op de vaardigheden spreken en schrijven. Dit boek volgt de structuur van de leergang Vanzelfsprekend, maar kan ook onafhankelijk daarvan gebruikt worden.Dit docentenboek Nederlands voor anderstaligen heeft de volgende voordelen:

  • Overzichtelijk naslagwerk gericht op de praktijk
  • Zowel voor beginnende als meer ervaren lesgevers
  • Geschikt voor Nederlands als tweede (NT2) en als vreemde taal (NVT)
  • Vele didactische tips- Gevarieerde en speelse opdrachten

Over de auteurs:

RITA DEVOS is nu docente didactiek Nederlands als tweede taal aan het Leuven Educating College van Groep T, maar is bovendien al jarenlang zelf docente NT2. Zij heeft in het kader van een Europees project ook een multimediale cursus Nederlands voor anderstalige uitwisselingsstudenten ontwikkeld (Go Dutch!) en publiceerde daarnaast verschillende artikelen over didactiek.

HELGA VAN LOO is docente NT2 aan het Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven. Haar zoektocht naar nieuwe werkvormen in de klas leidde onder andere tot originele inzichten met betrekking tot het gebruik van drama, muziek en poëzie. Samen met Peter Schoenaerts schreef ze Niet Vanzelfsprekend, een vervolgmethode Nederlands die aansluit op Vanzelfsprekend. Verder is ze co-auteur van Anders nog iets?, een boekje met liedjes op cd voor wie Nederlands leert. Helga geeft ook bijscholingen aan docenten NT2 en NVT bij de Scholingswinkel.

EVELIEN VERSYCK is docente NT2 aan het Instituut voor Levende Talen van de K.U.Leuven. Ze is voortdurend op zoek naar nieuwe werkvormen in de klas en naar stimulerende en motiverende activiteiten voor haar studenten, waarbij speelsheid en creativiteit voorop staan.


Aantal reviews: (0)Deze uitgave werd nog niet beoordeeld. We nodigen je graag uit tot het schrijven van een review

Bezoek ook onze andere websites

Acco Medical
Acco Boekhandel
Acco Drukkerij

Created by Kunstmaan

2014 © Uitgeverij Acco - Privacy